Tüm mahalle bir araya gelip cami avlusunda iftar açtı

Sivas'ın Gemerek ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde cami imamının teşvikiyle tüm mahalleli bir araya gelerek cami avlusunda iftar yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayının yardımlaşma kardeşlik ve dayanışma ve bereket ayı olduğunu gösteren ve mahalle sakinleri, komşularıyla beraber iftar sofrasını paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Cami avlusunda yapılan iftar programın katılan Gemerek Müftü Vekili Alaattin Mehmetalioğlu, Ramazan ayının tadının zengin sofralarında değil kardeşliğin birliğin samimiyetin olduğu böyle mütevazı sofralarda yaşandığını söyledi. Mehmetalioğlu, "Bu iftar sofrası bizlere sahabi dönemindeki kardeşliği, komşuluğu paylaşmayı ve yardımlaşmayı hatırlatmıştır. Bu güzel sofralar bizi birbirimize biraz daha yakınlaştırıp samimiyetimizi arttıracaktır. Peygamber Efendimizin en sevdiği ortamlar bunlardır. Böyle ortamları bizlere hazırlayan ve Ramazan'ın bereketine bizleri ortak eden tüm mahalle sakinlerinden Allah razı olsun.? dedi.

Ramazan ayının bereketini yaşamak isteyen mahalle halkına bu arzularından dolayı teşekkür eden Fevzi Çakmak Camii İmamı Yurt Şimşek ise "Camii cemaatimizle mahalle sakinlerimizle bu mübarek ayda ihlas ve samimiyet dolu bu sofrada buluşmak bu mutluluğu yaşamak çok güzel. Emeği geçe herkese teşekkür ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber